یادم میآید تغریبا در سال 93 بود که وارد توسعه اپلیکیشن های موبایل شدم. آن روزها همه توسعه دهندگان آرزو داشتند بتوانند اپلیکیشن هایی مثل قانون یا راز و رمزهای اندروید یا بازیهایی مثل خروس جنگی و آفتابه یا فروتکرفت بسازند و درآمد زیادی داشته باشند.
شاید اگر امروز وارد این صنعت شدهاید و این مطلب را میخوانید از گفته من تعجب کنید اما این واقعیت دارد سالهای گذشته اپلیکیشن های محتوی محوری بودند (کتاب) که صدها میلیون تومان درآمد داشتند.
در آن روزها همه تلاش داشتند اپلیکیشن ها و بازیهایی مثل آفتابه یا قانون یا … و … بسازند و حقیقتاً هم ساختند اما هیچ کدام آفتابه نشدند. این به این دلیل نبود که آفتابه خیلی از اینها بهتر بود. صرفاً به این دلیل بود که آفتابه یک ایده نو داشت و خیلی سریع با حمایت زیاد کافه بازار به همه معرفی شده بود. من هم مثلتوسعه دهندگان بی تجربه آن روزها و تشنه درآمد تصمیم گرفتم بازی با سبک آفتابه اما با محتوی سولات معمایی بسازم.
نتیجه شد بازی هوش سیاه اپلیکیشنی با ایده جدید و جالب و دوست داشتنی اما از نظر فنی افتضاح.
هوش سیاه بسیار موفق بود در آن سالها که اپلیکیشن ها و بازیها گرافیک خوبی نداشتند هوش سیاه گرافیک زیبایی داشت. شاید تعجب کنید اما من خودم هم نمیدانستم هوش سیاه ایدهای جدید و جالب است تا اینکه کافه بازار طی ایمیلی از هوش سیاه حمایت کرد حاصل این حمایتها شد (3 باز آوردن هوش سیاه به صفحه اول کافه بازار و 2 بار بنر شدن در صفحه اول) کاربران هوش سیاه به 90هزار نفر رسیده بودند و من خوشحال تجربهای تلخ اما شیرین را تجربه میکردم.
هوش سیاه پروژهای ناقص اما جالب بود در آن روزها یادم میآید چند روز درگیر سرور آنلاین این بازی بودم. بی تجربگی کار دستم داده بود و از سرور رایگان استفاده کرده بودم. بعد از انتقال سرورها یادم میآید بازی با تبلت ها سازگار نبود و بعد از آن مشکلاتی در کد نویسی داشت اما همچنان خیلیها هوش سیاه را دوست داشتند. آن روزها این مشکلات عادی بودند مثل امروز نبود که سطح اپلیکیشن ها و بازیهای ایرانی بالا باشد خطاهای Force Close را می شد در همه ی اپلیکیشن های ایرانی بارها دید و چیزی نگفت . خب صنعت نوپا بود.
مشکلات هوش سیاه تمامی نداشتند و یادم میآید در 23 آپدیت این مشکلات مرتفع شدن خب همه چیز خوب بود تا اینکه بی تجربگی دیگر کار دستم داد. شاید هیچ وقت فکر نمیکردم استفاده از نام “هوش سیاه (آفتابه + باقلوا)” میتواند برای همیشه هوش سیاه را از کافه بازار حذف کند اما کافه بازار با بی رحمی این کار را انجام داد . با همه آن حمایت ها کافه بازار با کسی شوخی نداشت و این پایانی بر هوش سیاه بود.
خب چه کاری میشد انجام داد کافه بازار از قوانینش کوتاه نمیآمد. هوش سیاه برای همیشه از کافه بازار حذف شده بود و 90 هزار کاربر باقی مانده مشکلاتی داشتند و درخواست آپدیت میکردند.
هوش سیاه را در مارکت های زیر ببینید :
خب هوش سیاه حذف شده بود باید چه کاری انجام میدادم؟ ادامه را در قسمت دوم بازی چالش – بازی معمایی فکری بخوانید.
نظر شما در مورد بازی هوش سیاه و این نوشته چیست ؟
1 دیدگاه
بازی چالش - بازی معمایی فکری - وبلاگ توسعه دهندگان و برنامه نویسان · 1396-03-31 در 15:28
[…] نوشته قبل “تجربه ای تلخ اما شیرین به نام هوش سیاه” توضیح دادم که هوش سیاه به دلیل نقص مالکیت […]